Yhteystiedot

Osoite: Tervahovintie 2, 67100 Kokkola. (Kartta)
Gsm: 040 3593312
Mail: info@easylifekeskus.fi


torstai 28. heinäkuuta 2011

Painonhallinta elämäntavaksi

Pysyvä painonhallinta on osa elämänhallintaa. Ylipaino on suuri terveysriski, johon tulee suhtautua vakavasti. Huonot ruokailutottumukset, liikunnan puute, sekä stressi & kiire aiheuttavat painonnousua, ja kiloista voi olla vaikea päästä eroon. Usein onnistuneen laihdutuskuurin jälkeen palataan takaisin vanhoihin tapoihin, ja paino kerääntyy takaisin. 


Luultavasti jokainen tietää ja tuntee terveellisen elämän periaatteet riittävän hyvin, mutta joskus tuo teoriatieto ei vain tehoa. Laihduttaminen ei aina motivoi tarpeeksi, vaikka kuinka tietäisi, että se auttaisi pitämään esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen tai verenpaineen kurissa. Kilot kertyvät, koska on jokin hyvä syy syödä enemmän kuin on tarpeen. Rasva ja sokeri antavat hyvän olon tunteen, rauhoittavat ja lohduttavat jonkin korvikkeena.

Jos ylipainoa löytyy, mutta voimaa tai osaamista painonhallintasuunnitelman laatimiseen ei löydy, on hyvä tunnustaa itselleen tarvitsevansa ammattitaitoista apua. Ammattilainen osaa antaa konkreettisia ohjeita. Tällöin ei tarvitse mietiskellä, tehdäänkö asiat oikein ruoan ja liikunnan suhteen.

EasyLife ohjelma koostuu 13 ryhmätapaamisesta, joihin sisältyy liikuntaa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu 13 liikuntakertaa, joka toinen viikko tapahtuvien tapaamisten välissä. Ryhmätapaamisten lisäksi on neljä henkilökohtaista tapaamista EasyLife -ohjaajan kanssa, joka toimii oppaana kannustaa kohti asetettua päämäärää ja auttaa hankkimaan ne tiedot ja taidot, joita tarvitsee päästäkseen tavoitteisiisin.

EasyLife -ohjelmalla on neljä päätavoitetta:

1. Ravinto ja hyvä energia
2. Liikunta/harjoittelu
3. Henkinen valmennus/stressinhallinta
4. Pysyvä painonhallinta/elämäntapamuutos

Jotta painonhallinta onnistuisi, siihen on panostettava kokonaisvaltaisesti. Asiantuntijat voivat auttaa, neuvoa ja tukea, myös oman perheen ja ystävien tuki sekä osallistuminen elämäntapamuutokseen on korvaamattoman tärkeää. Mutta onnistuminen on loppujen lopuksi itsestä kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti