Yhteystiedot

Osoite: Tervahovintie 2, 67100 Kokkola. (Kartta)
Gsm: 040 3593312
Mail: info@easylifekeskus.fi


torstai 11. elokuuta 2011

Yllättävää ylipainoa?


Niin on monella muullakin. Ylipainosta ja lihavuudesta on tullut yksi maailman yleisimmistä terveysongelmista. Nykyiset elämän- ja elintavat ovat lisänneet ylipainoisuuden ja lihavuuden yleistymistä. Yksinkertaisimmillaan lihavuus johtuu siitä, että rasvakudokseen tallentuu enemmän rasvaa kuin mitä sieltä puretaan soluille käyttöön. Energiaa on saatavilla yllin kyllin, mutta energian luonnollinen kulutus ei tapahdu enää normaalisti, arki- ja hyötyliikuntana. Kulutus on vähentynyt ja ruuan saanti lisääntynyt. Ruokapakkaukset ja annoskoot ovat kasvaneet. Lisäksi lisääntynyt kiire ja stressi antavat helpon mahdollisuuden valita niitä vaihtoehtoja, joita saa nopeimmin ja helpoimmin. Ei jakseta eikä viitsitä enää syödä terveellisesti, saati lähteä liikkumaan.

Kun ylipainoa alkaa kertyä, ensin on kysymys lähinnä esteettisestä haitasta, johon ihmiset suhtautuvat yksilöllisesti ja jolloin ei yleensä vielä ole mitään terveysriskiä. Mutta kun painoindeksi alkaa olla menemään yli 30 BMI, niin puhutaan yleisestikin jo liikalihavuudesta, vakavasta terveyshaitasta, koska se voi aiheuttaa mm. selkävaivoja, sydän- ja verisuonisairauksia, kohonnutta verenpainetta sekä aikuistyypin diabetesta.

Ylipaino voi tuoda mukanaan myös muita haittoja, kuten työkyvyttömyyttä sekä myös uupumista. Lisäksi ylipaino yhdistettynä huonoon yleiskuntoon lisää entuudestaan huonoa terveysennustetta.

Usein puhutaan, että pitäisi aloittaa laihduttaminen, pitäisi aloittaa elämäntaparemontti.. pitäisi..pitäisi..Päätöksen tekeminen on helppoa, Aloita NYT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti